Stoiximan GBL BCL

Πρεμιέρα στη Basket League με δύσκολη αποστολή στο Μαρούσι

Με ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι ξεκινάει για τον Προμηθέα η νέα σεζόν στη Greek Basketball League, αφού η πατρινή ομάδα αγωνίζεται στον Αγ. Θωμά, με αντίπαλο την πολύ ενισχυμένη ομάδα του Αμαρουσίου. Το συγκρότημα του Ηλία Παπαθεοδώρου θέλει να αφήσει πίσω του ως… κακή παρένθεση την ήττα από την Νίμπουργκ στο ευρωπαϊκό του ξεκίνημα και να μπει με το δεξί στο ελληνικό πρωτάθλημα, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Οι ”Αχαιοί” πηγαίνουν στα Βόρεια Προάστια χωρίς τον τραυματία Ντελόριερ και θέλουν να συνεχίσουν την παράδοση που ξεκίνησαν πέρυσι, με δύο επιβλητικές νίκες επί των ”κιτρινόμαυρων”. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 18:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τη διαδικτυακή πλατφόρμα ERTFLIX (Ertsports). Την αναμέτρηση θα διευθύνουν οι κύριοι Τσολάκος, Θεονάς και Ζακεστίδης.

Ο αντίπαλος

Το Μαρούσι πέρυσι κατάφερε να σωθεί εύκολα, στην πρώτη του χρονιά μετά από 12 χρόνια στη Basket League και πλέον θέλει να καθιερωθεί και να κάνει το βήμα παραπάνω. Με προπονητή τον Νίκο Βετούλα, οι ”κιτρινόμαυροι” προχώρησαν σε σημαντικές κινήσεις (Φρίντρικσον, Στόουβ, Ρέινολντς, Σανόγκο) και έδειξαν άμεσα την δυναμική τους στο FIBA Europe Cup, κερδίζοντας με άνεση την πρόκριση στη φάση των ομίλων του θεσμού. Πρόκειται για μια ομάδα που έχει δείξει από πέρυσι πως αρέσκεται να πηγαίνει τα παιχνίδια της σε γρήγορο τέμπο και υψηλό σκορ, συνεπώς οι ”Προμηθείς” πρέπει να είναι πολύ συγκεντρωμένοι, αφού με τον ίδιο τρόπο τους ”πλήγωσε” η Νίμπουργκ στον αγώνα της Τετάρτης.

Player to watch

Ο Κάμερον Ρέινολντς πέρυσι κατέθεσε διαπιστευτήρια, φορώντας τη φανέλα του Προμηθέα. Ένα σύγχρονο forward, με πολύ καλό σουτ, που ανοίγει το γήπεδο και προσδίδει spacing σε όποια ομάδα κι αν έχει αγωνιστεί. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, έχοντας πέρυσι στο οπλοστάσιό του τον Αμερικάνο, έδειξε πως μπορεί να τον αξιοποιεί, πλέον μένει να φανεί αν οι ”Προμηθείς” θα καταφέρουν να περιορίσουν τη δράση τους.

Προϊστορία

Δύο φορές έχουν συναντηθεί στο παρελθόν Προμηθέας και Μαρούσι, αμφότερες την περσινή σεζόν, με τους ”Αχαιούς” να πανηγυρίζουν ισάριθμες νίκες κόντρα στην ομάδα των Βορείων Προαστίων.

Συνδετικοί κρίκοι

Αρκετούς παλιούς γνώριμους θα βρει απέναντί του σήμερα ο Προμηθέας. Ο λόγος για τους Γιώργο Τανούλη, Χάρη Γιαννόπουλο και Κάμερον Ρέινολντς που έχουν φορέσει τα ”πορτοκαλί”, αλλά και τον Νίκο Βετούλα, που έχει υπάρξει στο παρελθόν πρώτος προπονητής του Προμηθέα.