Το παιχνίδι μεταξύ Βούρτζμπουργκ και Προμηθέα Βίκος Cola μπορεί να ήταν βαθμολογικά αδιάφορο για την ομάδα μας, ωστόσο έμελλε να γράψει ένα κομμάτι ιστορίας στη Γερμανία, σε ένα απίστευτο παιχνίδι, που θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια και είχε νικητή τον Προμηθέα (115-119, κ.α 85-85, Α’ Παρ. 102-102). Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έπαιξε για την ιστορία της και το πρεστίζ της, δεν παράτησε το ματς απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήθελε το ροζ φύλλο και πήρε άτυπη εκδίκηση για την σκληρή ήττα του πρώτου γύρου στην Πάτρα. Απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη των ”Αχαιών” ήταν ο Τζόρνταν Ουόκερ, ο οποίος έσπασε όλα τα κοντέρ, με 54 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ, με τους πόντους του Αμερικάνου να αποτελούν και ρεκόρ στην ιστορία του Basketball Champions League. Στην ιστορία του ομίλου, η νίκη αυτή για τους ”πορτοκαλί” δεν αλλάζει πολλά, αφού έχουν αποκλειστεί και μαθηματικά από την συνέχεια, ωστόσο απέδειξαν πως πάντα θα παίζουν για την αξιοπρέπειά τους και ποτέ δεν παρατούν τα παιχνίδια τους.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τους Γερμανούς να προηγούνται γρήγορα με 6-0, όμως Ιγούντου και Λούντζης ώθησαν τους ”Αχαιούς” να μπουν γρήγορα στο πνεύμα του ματς και να προηγηθούν στο σκορ (8-9, στο 5′). Η επιθετική πολυφωνία της Βούρτζμπουργκ, ωστόσο, και η αστοχία των παικτών του Προμηθέα ήταν υπεύθυνη για το +5 των γηπεδούχων στο τέλος του Α’ Δεκαλέπτου (19-14). Ο Προμηθέας ανέβασε στροφές στην επίθεση στο Β’ Δεκάλεπτο και με τον Ιγούντου κινητήριο μοχλό κατόρθωσε να μειώσει στον πόντο (32-31), ενώ πολλές φορές οι Πατρινοί έχασαν ευκαιρίες να περάσουν μπροστά στο σκορ, με την Βούρτζμπουργκ να κρατάει το προβάδισμα χάρη στην all around εμφάνιση του Τζάκσον και το επιθετικό ξέσπασμα του Μιτζ (44-39).
Στην επανάληψη, η Βούρτζμπουργκ προηγήθηκε ακόμα και με 12 πόντους διαφορά (56-44, στο 25′), κάνοντας πολλούς να πιστέψουν πως εύκολα ή δύσκολα θα πάρει το ροζ φύλλο, σε εκείνο το σημείο όμως εμφανίστηκε ο Ουόκερ, που είχε άλλη άποψη. Με μαζεμένους δικούς του πόντους, ο σταρ του Προμηθέα ψαλίδισε την διαφορά και οι ”πορτοκαλί” μείωσαν και πάλι στους 2 (60-58, στο 29′) και λίγο αργότερα στον πόντο (70-69, στο 32′). Σε εκείνο το σημείο, κάποιες αμυντικές ολιγωρίες και κάποια χαμένα ριμπάουντ επέτρεψαν στη γερμανική ομάδα να ξεφύγει με 8 (80-72, στο 36′), με τους Τζάκσον και Σέλχας πρωταγωνιστές, όμως με μπροστάρη τον Ουόκερ και ένα καλάθι του Βαρνάντο οι ”Προμηθείς” έτρεξαν ένα δικό τους 7-0 σερί και επέστρεψαν για τα καλά (80-79, στο 38′). Η ισοφάριση ήρθε τελικά στα τελευταία δευτερόλεπτα διά χειρός Λούντζη σε ένα τρίποντο α λα… Γλυφάδα που προκάλεσε… deja vu (85-85), οι Πατρινοί έπαιξαν υπέροχη άμυνα και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.
Στην πρώτη παράταση, ο Τζόρνταν Ουόκερ μπήκε… σε ημιάγρια κατάσταση και με τον Λούντζη να βοηθάει και εκείνος, οι ”Προμηθείς” προηγήθηκαν με +6 (89-95, στο 42′), δείχνοντας να ελέγχουν το ματς. Με βολές του Αμερικάνου η διαφορά έφτασε και στους 8 (89-97), όμως οι μαζεμένοι πόντοι του Τζάκσον κράτησαν τους γηπεδούχους στη διεκδίκηση της νίκης (99-102, 6” πριν τη λήξη). Με τον Προμηθέα να κρατάει την τύχη στα χέρια, έχοντας το +3 και τη μπάλα δικιά του, αρχικά ο Βαρνάντο χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ και στη συνέχεια ο Κένι Ουίλιαμς έκανε φάουλ για 3 βολές στον Λιούις, που δεν ”λάθεψε” από τη γραμμή και με 3/3 βολές έστειλε το ματς σε Β’ Παράταση (102-102), αφού ο Λούντζης βρήκε σίδερο από το κέντρο.
Στην δεύτερη παράταση, αν και οι Γερμανοί προηγήθηκαν με 108-104 και είχαν πια την ψυχολογία με το μέρος τους, ο Ουόκερ δεν συμβιβαζόταν με την ιδέα της ήττας. Ο Αμερικάνος αρχικά με 3/3 βολές κράτησε τους Πατρινούς στο ματς (108-107, στο 47′), ενώ στη συνέχεια με ένα μυθικό τρίποντο και φάουλ έδωσε προβάδισμα (112-115, στο 48′). Με βολές του Ουόκερ οι ”Προμηθείς” προηγήθηκαν και με +5 (112-117), όμως τα αλλεπάλληλα λάθη των παικτών μας, αρχικά επέτρεψαν στον Λιούις να μειώσει με τρίποντο (115-117, 29” πριν το τέλος), ενώ στη συνέχεια έγινε λάθος από τον Ουόκερ, το οποίο όμως οι Γερμανοί δεν αξιοποίησαν και ο Προμηθέας με 2/2 βολές του απόλυτου πρωταγωνιστή του σφράγισε τη νίκη (115-119).
Τα δεκάλεπτα: 19-14, 44-39, 68-60, 85-85, 102-102 (1η παράταση), 115-119 (2η παράταση)
Μετά τη λήξη του αγώνα, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου τόνισε:
“Πρώτα απ’ όλα συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Αξίζαμε τη νίκη. Ακόμα και αν ξέραμε ότι δεν έχει βαθμολογική σημασία για εμάς το παιχνίδι. Το συζητήσαμε αυτό πριν από το παιχνίδι, αλλά είμαστε πολύ περήφανοι γιατί συμφωνήσαμε πως θα παίξουμε σωστά και αυτό κάναμε. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί εκτός από τη νίκη, οι παίκτες μου έδειξαν χαρακτήρα. Θα μπορούσαμε να είχαν τελειώσει το ματς νωρίτερα, όμως κάποια πράγματα ήταν περίεργα. Ξαναλέω όμως πως δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε την πρώτη μας νίκη. Συγχαρητήρια και πάλι στους παίκτες μου και καλή τύχη στην Βούρτσμπουργκ.”