Δεν κατάφερε να εμφανιστεί ανταγωνιστικός ο Προμηθέας Πάτρας Βίκος Cola στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ”Δ. Τόφαλος”, με τους ”πράσινους” να περνούν εύκολα από την Πάτρα (63-96). Το παιχνίδι δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής, αφού η ομάδα μας πάλεψε μόνο στα πρώτα 8 λεπτά της αναμέτρησης και έκτοτε είδε τον αντίπαλο να χτίζει μεγάλες διαφορές, αναδεικνύοντας διαφορετικούς πρωταγωνιστές, με την διαφορά ποιότητας να είναι παραπάνω από εμφανής. Οι γηπεδούχοι είδαν τα περισσότερα από τα βαριά τους χαρτιά να μένουν σε ρηχά νερά, με τον Κόλεμαν να παλεύει όσο μπορεί και τον Γκραντ να βελτιώνει τη στατιστική του στο φινάλε. Στα ευχάριστα της αναμέτρησης, η επιστροφή του Χάμοντς στη δράση έπειτα από τρεις μήνες, αλλά και το ντεμπούτο του Κιόσια, που πέτυχε το παρθενικό του καλάθι στη GBL. Πλέον, οι ”Προμηθείς” με 7 νίκες σε 22 ματς, θα τα δώσουν όλα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές με Καρδίτσα και Ηρακλή, ώστε να έχουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.
Το παιχνίδι ήταν ανταγωνιστικό μόνο στα πρώτα του λεπτά, εκεί όπου ο Προμηθέας βρήκε κάποιες λύσεις στα πρόσωπα των Κόλεμαν, Χάρις και Γκραντ, με αποτέλεσμα μετά το πρώτο 8λεπτο το σκορ να είναι ισόπαλο (14-14). Από εκεί και έπειτα, ωστόσο, ξεκίνησε η… κατρακύλα για την ομάδα μας, η οποία είδε τους φιλοξενούμενους να πατούν γκάζι και να κλείνουν την Α’ Περίοδο στο +9 (14-23), με τους Χουάντσο Ερναντγκόμεζ, Σορτς και Γκριγκόνις να συμβάλλουν τα μέγιστα για το ”τριφύλλι”. Η δεύτερη περίοδος ήταν καταστροφική για τους ”πορτοκαλί” και θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί ως ένα από τα χειρότερα δεκάλεπτα στη φετινή σεζόν. Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τα συνεχόμενα λάθη των παικτών του Προμηθέα, που δεν είχε καμία συνοχή στο παρκέ και με ένα επιμέρους σκορ 6-34, έκλεισε το ημίχρονο στο +37 (20-57), τελειώνοντας από πολύ νωρίς την υπόθεση – νίκη.
Στην επανάληψη, οι ”πράσινοι” συνέχισαν να κυριαρχούν και μάλιστα έφτασαν και στο +43 (28-71, στο 25′), δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή τους, με τους Σορτς και Μήτογλου να δεσπόζουν. Οι αντιδράσεις των ”πορτοκαλί” ήταν σπασμωδικές, με τους φιλοξενούμενους να κρατούν με άνεση την διαφορά και να κλείνουν την Γ’ Περίοδο στο +41 (36-77). Με τον νικητή να έχει κριθεί από πολύ νωρίς, η τελευταία περίοδος ήταν τυπική διαδικασία, με τους προπονητές να δοκιμάζουν σχήματα και καταστάσεις. Τα απανωτά τρίποντα του Γκραντ έδωσαν κάποιες επιθετικές ανάσες στους ”Αχαιούς”, ο Πλώτας έδωσε μάχες και εκείνος, με τον Προμηθέα να κερδίζει το επιμέρους σκορ της Δ’ Περιόδου (27-19), αλλά να μένει πολύ μακριά και το ”τριφύλλι” να φτάνει διά περιπάτου στο ροζ φύλλο (63-96).
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-23, 20-57, 36-77, 63-96
Μετά τη λήξη του αγώνα, ο Μάριος Μπατής ανέφερε: ”Η εικόνα μας σήμερα ήταν αρκετά κακή. Ο Παναθηναϊκός προερχόταν από παιχνίδι την Πέμπτη, κι όμως έβγαλε περισσότερη ενέργεια, είχε θέληση και κέρδισε όλες τις μονομαχίες. Φυσικά μιλάμε για μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρωλίγκα, όμως και πάλι ήμασταν κακοί. Υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί κομβικών παικτών που μας δυσκολεύουν στην καθημερινότητά μας. Δεν θέλουμε να σταθούμε σε αυτό, ελπίζω να γυρίσουν κάποιοι τραυματίες, εν όψει των δύο τελευταίων αγώνων, στους οποίους πρέπει να διορθώσουμε πάρα πολλά.”










