ESAKE BCL

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για τον φιλανθρωπικό “Αγώνα Ζωής”

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα (Τρίτη 6/9) στο Επιμελητήριο Αχαΐας Συνέντευξη Τύπου με θέμα τις δράσεις Αγώνα Ζωής για μια Θερμοκοιτίδα και Αγώνας Ζωής: Γίνε Δότης Μυελού των Οστών, που θα λάβουν χώρα την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στο «Δ. Τόφαλος» στο πλαίσιο της φιλικής αναμέτρησης του Προμηθέα Πάτρας με το Περιστέρι. Συνδιοργανωτές των δράσεων είναι ο Οργανισμός Safety Project, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ο Προμηθέας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι, ο αγώνας θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν για την αγορά μιας θερμοκοιτίδας για τη Μονάδα Νοσηλείας των Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Στη Συνέντευξη Τύπου τον Προμηθέα εκπροσώπησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ, κ. Χρήστος Μήλας και ο αρχηγός της ομάδας Νίκος Γκίκας, ενώ στο πάνελ βρέθηκαν επίσης, η Πρόεδρος του Οργανισμού Safety Project, κα. Ελένη Βασιλοπούλου, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, καθηγητής Παιδιατρικής – Νεογνολόγος κ. Γαβριήλ Δημητρίου και ο Αντιπεριφερειαρχής Δυτικής Ελλάδος, κ. Χαράλαμπος Μπονάνος.

 

Την εισαγωγική τοποθέτηση πραγματοποίησε η κα. Ελένη Βασιλοπούλου, η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ο Οργανισμός Safety Project, δημιουργήθηκε για να συμβάλλει και να καλύψει ανάγκες που έχουν άμεση σχέση με την υγεία, την ασφάλεια και το πολιτισμό. Σε αυτήν την προσπάθεια πάντα έχουμε στο πλευρό μας την Περιφέρεια και αξιόλογους τοπικούς φορείς. Τώρα, επιχειρούμε να φέρουμε εις πέρας ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς, την δωρεά μιας θερμοκοιτίδας στη Μονάδα Νοσηλείας Νεογνών της Παιδιατρικής Κλινικής της Πάτρας. Για την επίτευξη αυτού του εγχειρήματος απευθυνθήκαμε στον Προμηθέα Πάτρας και ζητήσαμε την αρωγή του. Είμαστε πολύ χαρούμενη που ενστερνίστηκε και αγκάλιασε αμέσως την πρόταση μας και δημιουργήσαμε μαζί αυτό το event. Στον Αγώνα Ζωής θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους πολλοί αγαπημένοι καλλιτέχνες, όπως ο γνωστός συνθέτης – στιχουργός Φοίβος, ο ηθοποιός Κώστας Σόμμερ που θα παρουσιάσει την εκδήλωση, η Ειρήνη Παπαδοπούλου και οι τσιρλίντερς της Έφης Μάρκου, ενώ στο ημίχρονο θα εμφανιστούν στο παρκέ ο Ρουσσέτος Δημητρόγλου και ο Μηνάς Τσίγκος, από τους 15 50!».

Εν συνεχεία, το λόγο πήρε ο κ. Γαβριήλ Δημητρίου, ο οποίος αναφέρθηκε στις ανάγκες της Μονάδας Νοσηλείας Νεογνών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Στη Μονάδα μας στο ΠΓΝΠ από τις 25 κλίνες εντατικής φροντίδας με απόφαση του ΔΣ, λειτουργικές κλίνες είναι μόνο οι 15, αφού οι νοσηλεύτριες δεν επαρκούν, ενώ υπάρχουν μόνο 18 θερμοκοιτίδες. Οι ανάγκες όμως είναι σαφώς περισσότερες. Κάθε τέτοια προσφορά, κάθε τέτοια δράση είναι πάρα πολύ σημαντική για εμάς. Η ευαισθητοποίηση ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν».

Κατόπιν, ο κ. Μπονάνος δήλωσε από τη δική του πλευρά: «Είμαστε εδώ για να ενώσουμε δυνάμεις. Πώς ενώνονται οι δυνάμεις; Μέσω ενός μεγάλου συλλόγου που έχει δείξει το ευαίσθητο πρόσωπό του και έχει αφήσει το κοινωνικό του αποτύπωμα σε κάθε κοινωνική ανάγκη και ενός ανθρώπου όπως ο κ. Γαβριήλ Δημητρίου, στου οποίου το πρόσωπο βλέπω την αγωνία για την ύπαρξη μιας Παιδιατρικής Κλινικής που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες. Ο κρατικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να λύσει από μόνος του όλα τα προβλήματα, παρά το γεγονός πως η περιφέρεια και το κράτος έχουν δαπανήσει αρκετά χρήματα για τον τομέα της υγείας. Τέτοιες δράσεις είναι πάντα πολύ καλό να γίνονται και τις έχουμε ανάγκη».

Ο κ. Χρήστος Μήλας ανέφερε με τη σειρά του τα εξής: «Νιώθω περήφανος που βρίσκομαι εδώ εκπροσωπώντας την ΚΑΕ Προμηθέας. Ο Προμηθέας είναι κάτι παραπάνω από μια ομάδα, είναι ένας ζωντανός Οργανισμός που αλληλεπιδρά με το κοινωνικό σύνολο, μέσω πολλών δραστηριοτήτων και δράσεων. Είναι τιμή μας που είμαστε μέρους αυτού του Αγώνα Ζωής, που γίνεται για πολύ καλό σκοπό. Θέλουμε να καλέσουμε όλο τον κόσμο της Πάτρας να έρθει στο γήπεδο. Οι παρευρισκόμενοι εδώ μας έχουν υποσχεθεί μια μέρα με πολλές εκπλήξεις και δρώμενα. Ο Προμηθέας θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες. Τέλος, να αναφέρω ότι το παιχνίδι με το Περιστέρι θα είναι ένα πολύ σημαντικό και ιστορικό φιλικό, καθώς ο Βασίλης Σπανούλης θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην Πάτρα ως προπονητής Συλλόγου και είναι μια ευκαιρία για τους φιλάθλους να δώσουν το παρών σε αυτή την ιστορική στιγμή».

Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε με τον αρχηγό του Προμηθέα, Νίκο Γκίκα, ο οποίος απηύθυνε το δικό του κάλεσμα στον κόσμο και τόνισε μεταξύ άλλων: «Χαίρομαι πολύ που είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας. Εύχομαι ο κόσμος της Πάτρας να αγκαλιάσει αυτό το εγχείρημα, οι γονείς να φέρουν τα παιδιά τους και να γεμίσει το γήπεδο. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένας πολύ δυνατός αγώνας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα έρθει να μας δει, άλλωστε αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι μας για φέτος μπροστά στο κοινό μας και θέλουμε να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι σε αυτή την πολύ όμορφη πρωτοβουλία».